WordPress Pazaryeri

WordPress Pazar yeri entegrasyonu

Wordpress Web Tasarım

WordPress Pazaryeri Entegrasyon Nedir?

Entegrasyon; birbirlerinden farklı birden fazla uygulamanın otomatik ve senkronize bir şekilde haberleşmesini, işlem yapabilmesini sağlayan yazılımlardır. Örneğin bir e-ticaret girişimcisiyseniz yalnızca kendi web sitenizde değil, Hepsiburada, N11, GittiGidiyor vb. gibi Pazar yerlerinde satış yapabilmek için entegre yazılım sistemlerine ihtiyaç duyarsınız. Bu entegrasyon işlemi pekçok satış kanalında e-ticaret girişimcileri için oldukça pratik ve yarar sağlayıcıdır.

WordPress E-Ticaret Entegrasyonu Nedir?

WordPresss Pazaryeri E-ticaret entegrasyonu, bir satıcının e-ticaret sitesini diğer çevrimiçi satış kanallarına ve bir ERP veya POS sistemi gibi arka uç sistemlerine bağlamasıdır. Sistemlerinizin entegre edilmesi, iki yönlü bilgi akışına veya bu sistemler arasında veri akışına izin verir. Entegrasyon, aynı bilgilerin her sisteme ayrı ayrı girilmesi ihtiyacını ortadan kaldırır. Bunun yerine, veriler otomatik olarak tek bir sisteme akar ve verinin belirlenen sisteme yalnızca bir kez girilmesine izin verir.

E-Ticaret Entegrasyonu Faydaları Neledir?

Entegrasyon sistemleriyle zaman tasarrufu sağlanırken olası insan hatasının da önüne geçilmiş olur. Çoğu entegre yazılımın tercih edilme sebebi zaman yönetimini iyi yapmak olurken manuel girişin yaratacağı aksilik ve eksikliklerin önüne geçmek olarak nitelendirilebilir.

  • Sipariş, envanter, kalem, müşteri ve sevkiyat verilerinin manuel girişini ortadan kaldırır.
  • Tüm satış kanallarınızda doğru envanter seviyeleri sağlayarak aşırı satış yapmadığınızdan emin olmak için envanter seviyelerini senkronize eder.
  • Siparişler gönderildiğinde müşterileri otomatik olarak bilgilendirir. Müşteriler daha sonra ürünlerinin teslimatını takip edebilir.
  • Tek bir sistemde fiyatlandırma değişiklikleri ve ürün bilgileri güncellemeleri gibi verilerde hızlı bir şekilde güncelleme yapar.
  • Operasyonel verimliliği kaybetmeden pazar yerleri gibi daha fazla satış kanalını kolayca eklenir.
  • Daha fazla kaynak eklemeye gerek kalmadan siparişlerdeki artışı kolayca yönetilebilir, gözlemlenebilir.

E-Ticaret Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

Kimi zaman entegrasyon işlemleri, e-ticaret girişimcilerinin gözünü korkutsa da aslında oldukça pratik ve kolay kullanıma ulaşmanın en kolay yoludur. Birbirleriyle bağı olmayan iki farklı sistemin birlikte çalışabilmesini sağlamak amacıyla kurulur.  Doğru entegrasyon paketlerinin tercihiyle hiç başınız ağıman bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.  Bütçeniz ve ihtiyaçlarınız doğrulsunda seçeceğiniz entegresyon paketlerini seçmelisiniz.

Gerçek zamanlı (API)

İki sistemi gerçek zamanlı bağlamanın tipik bir yolu, Uygulama Programlama Arayüzü API (Application Programming Interface), yoluyladır. API yaklaşımıyla, veriler uygulama ile e-ticaret ortamı arasında otomatik olarak aktarılır ve sistem verilerini eşleştirme ihtiyacını ortadan kaldırır. Gerçek zamanlı entegrasyonlar tek yönlü veya iki yönlü olabilir. 

Tek yönlü bir entegrasyon, e-ticaretinizden komşu bir sisteme bir mesaj gönderir. Gerçek zamanlı tek yönlü API entegrasyonunun bir örneği, sipariş verildikten sonra e-ticaret platformundan ERP’ye bir müşteri siparişi gönderir. Başka bir örnek, envanter değişikliklerini e-Ticaret sistemine aktaran ERP’niz olabilir. 

İki yönlü entegrasyon bir adım daha ileri gider ve her iki sistemin de iletişim kurmasına izin verir. E-Ticaretteki envanter değişiklikleri ERP’ye yansıtılır ve ERP envanter transferindeki değişiklikler e-Ticarete yansıtılır.

Planlanmış (SFTP veya API)

Çoğu satıcı, toplu senkronizasyon yerine gerçek zamanlı senkronizasyonu tercih etse de bu her zaman gerekli değildir. Envanter ve sipariş verilerini gecikmeden senkronize etmeniz gerekse de ürün açıklaması değişiklikleri o kadar acil değildir. Fatura ve sipariş karşılama bilgilerinin güncellenmesi gibi bazı planlanmış etkinlikler yoğun olmayan saatlerde çalışabilir.

Örneğin, planlanmış API senkronizasyonunu çalıştırabilir veya bir SFTP sunucusu aracılığıyla CSV dosyalarını içe aktarabilirsiniz. SFTP aktarımı, aktarım sırasında daha yüksek bir dosya koruma seviyesi sunar. Farklı tedarikçilerle çalışıyorsanız bu harika bir seçenektir: hepsi ürün kataloglarını aynı şekilde senkronize etmeyebilir. Planlanmış bir SFTP veya API yöntemi seçin, özelleştirme seçeneklerine dikkat edin. Aktarımlar için parametreleri ve iş akışlarını belirleme yeteneğini arayın.

Entegrasyon Türleri Nelerdir?

XML Entegrasyonu

XML kod yapısı ile dışa aktarma ya da içeri alma sistemidir. Örneğin tedarikçiler ile çalıştığınızda size ürünleri kolayca aktarabileceğiniz bir XML adresi veririler. E-ticaret alt yapınız XML yapısını destekliyor ise ürünleri otomatik aktarabilirsiniz ya da ürünlerinizi farklı bir uygulamaya XML çıktı ile aktarabilirsiniz.

Muhasebe Entegrasyonu

Genellikle e-ticaret siteleri tarafından kullanılan fatura, çek gibi hareketlerin muhasebe programına entegre edilmesini ve verilerin düzenlenmesini sağlayan entegrasyondur.

Kargo Entegrasyonu

Her sipariş için ayrı kargo numarasının girildiği ve müşterilerin kargosunun nerede olduğunu takip edebileceği entegrasyondur.

Pazar Yeri Entegrasyonu

Ürünler, N11, Gitti Gidiyor, Hepsi Burada, Trendyol, Çiçek Sepeti ve E-ticaret sitenizde aynı anda yayınlanır.

Fiyat Karşılaştırma Siteleri Entegrasyonu: E-ticaret sitenizde olan ürünlerin aynı zamanda fiyat karşılaştırma sitelerinde de gösterilmesini sağlayan entegrasyondur.

Daha fazla bilgi ve profesyonel destek için: www.harikasitem.com/iletisim